Grandhotel Pupp opravil pokoje, změnil šéfkuchaře a staví balneo

  Karlovarský Grandhotel Pupp přichází letos s řadou novinek, mezi nimi je obnova části pokojů, stavba nového balneoprovozu a změna šéfkuchaře. To vše s cílem upevnit si pozici v konkurenci dalších lázeňských hotelů a sanatorií. Modernizace celkem 17 pokojů je asi za devět milionů korun, vybudování balnea bude stát kolem 180 milionů korun. Puppovské kuchyně se pak nově ujal Radek Kotlán. ČTK to řekla generální ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová.  

Grandhotel Pupp, který byl kdysi rozdělen na luxusní pětihvězdičkovou část a Parkhotel se čtyřmi hvězdičkami, je od letoška uváděn jen jako grandhotel s pěti hvězdičkami. Tomu musí podle Ferklové odpovídat také úroveň nabízených pokojů. Ty v bývalém Parkhotelu opravou prošly v letech 2004 až 2006, obnova více než stovky pokojů stála kolem 120 milionů korun. Nyní začala modernizace pokojů v hlavní budově. Z celkem 17 hotových pokojů bylo šest za 1,2 milionu korun, zbytek byl po 300.000 korun, uvedla ředitelka.

Patrně nejnákladnější investicí v historii Puppu je výstavba balneoprovozu za 180 milionů korun. Hotel na tuto akci získal dotaci Evropské unie ve výši kolem 45 milionů korun. Balneoprovoz a bazén vzniknou v zadním traktu hotelu. První etapa prací začala v lednu a skončí v červnu před zahájením filmového festivalu. Poté přijde na řadu druhá etapa a definitivní termín dokončení je stanoven na duben příštího roku. "Hostů se stavba nedotkne, pocítí ji hlavně zaměstnanci Puppu," podotkla Ferklová.
 
Za důležitou změnu považuje ředitelka rovněž angažování nového šéfkuchaře. Vlaďku Příhodovou, která velela puppovské kuchyni téměř tři roky, vystřídal třiatřicetiletý Radek Kotlán. Podle Ferklové bylo třeba přinést do kuchyně nové podněty a Příhodová převzala řízení a přípravu učňů. Kotlán pochází z Brna a v Karlových Varech už působí od roku 2003. Nejdříve byl šéfkuchařem hotelu Dvořák, poté měl i vlastní restauraci. "Preferuji českou a italskou kuchyni v moderním pojetí," uvedl Kotlán.
 
Grandhotelu Pupp Karlovy Vary se po krizi začali v roce 2010 vracet hosté. Promítlo se to do hospodářského výsledku, který představoval zisk přes 12 milionů korun. O rok dříve byl Pupp ve ztrátě 16,6 milionu Kč. Za loňský rok očekává Ferklová předběžně zisk kolem 20 milionů korun. Obsazenost hotelových pokojů dosahovalo v průměru 54 procent. "Rovněž letošek se vyvíjí překvapivě dobře. Uvidíme, jak do našeho provozu a využití pokojů zasáhne v průběhu roku výstavba balneoprovozu," dodala Ferklová.
 
zdroj: ČTK